Codi QR com a eina de gestió i control d’una planta de producció.

Existeixen diversos instruments que gestionen i controlen una planta automatitzada, des de la mateixa pantalla que gestiona una màquina, fins a un control ERP de planta complex. En aquest article t’explicarem una aplicació per a controlar i gestionar els sistemes de la planta, per codis QR.

Com funcionen els codis QR?

Tothom sap com funciona el codi QR, un lector per fotografia escaneja el codi i es redirigeix a una URL, però poca gent coneix els tipus de codi i les funcionalitats de cadascuna. Bàsicament existeixen dos tipus de codi: els estàtics i els dinàmics. Els estàtics codifiquen el contingut dins del propi codi QR, cosa que significa que no es pot modificar una vegada configurats. D’altra banda, els dinàmics estan configurats per a vincular-los a una URL curta, que redirigeix al contingut que es tria, podent actualitzar o modificar el seu contingut tantes vegades com es desitgi sense haver de configurar cada vegada el codi QR

¿Per a què els fem servir en l’automatització industrial?

Els codis QR de cada sistema, permeten a l’usuari conèixer la informació, gestionar i controlar les dades de cada màquina que es desitgi, creant una traçabilitat.

Cada equip automàtic s’identifica per un codi QR en la planta del client. La persona responsable de gestionar la planta escaneja el codi QR i accedeix a un portal web on es troben documents (manuals, esquemes, plans, plans de manteniment, etc.), incidències succeïdes de l’equip en qüestió en temps real, podent valorar el seu funcionament, arreglar-l’en cas d’avaria o obtenint un històric d’incidències de la màquina.

Avantatges de la implantació de codis QR en una planta

           Emmagatzematge de manuals i documents en el núvol. En tenir tots els documents en el núvol, no fa falta la disposició dels manuals i esquemes en l’armari elèctric. Molt més còmode i pràctic.

         Seguiment dels equips. Les dades dels sistemes s’envien al núvol automàticament. El responsable de la gestió de la planta pot visualitzar a temps real i fer el seguiment al moment.

         Facilitat d’accés a dades restringides.L’usuari té accés a totes les dades de l’equip. Tota la informació pot estar guardada amb contrasenya.

           Immediatesa en la cerca de recursos. Amb un sol clic, es té a disposició tota la informació del sistema en qüestió.

Ja coneixes com podem utilitzar el codi QR per a controlar i gestionar tots els recursos d’una planta de producció.

Si vols saber més sobre aquest tema, consulta’ns en:

www.mcr.es/contacte

MCR

Ctra. Molins de Rei, 21-23
08205 Sabadell (Barcelona)
Tel: +34 93 727 71 45
info@mcr.es